Zaopatrzenie i magazyn

Przenoszenie narzędzi bez internetu: co można, a czego nie

Jak zapisywać wysyłki, wypożyczenia i zwroty narzędzi bez połączenia, co się dzieje, gdy dwie osoby zmienią to samo narzędzie offline, i co dzieje się ze zdjęciem potwierdzenia.

Dla: kierowników i członków zespołu7 kroków
  1. Krok 1: Tylko w aplikacji na telefon

    Przenoszenie narzędzi offline działa w aplikacji na telefon (Android i iPhone). W przeglądarce i w aplikacji na komputer przenoś narzędzia, gdy masz połączenie z internetem.

  2. Krok 2: W magazynie centralnym

    Bez internetu ruch zostaje zapisany na urządzeniu, a lista od razu pokazuje nowy status. Zostanie on wysłany po przywróceniu połączenia.

  3. Krok 3: W zakładce Magazyn budowy

    Każdy, kto może przenosić narzędzia na budowie (właściciel i goście z uprawnieniem do magazynu), może to robić także offline, nawet gdy uprawnienie ma kilka osób. Każdy ruch jest przechowywany na urządzeniu i wysyłany po przywróceniu połączenia. Jeśli dwie osoby zmienią to samo narzędzie offline, obowiązuje status z ruchu, który jako ostatni dotrze na serwer; w przypadku partii ilości wszystkich osób są sumowane. Każdy ruch pozostaje w zakładce Historia.

  4. Krok 4: Wyjaśnienie w aplikacji

    W oknie ruchu dotknij przekreślonej ikony Wi-Fi obok nazwy narzędzia (na komputerze najedź na nią myszą), aby zobaczyć, jak działa przenoszenie narzędzi offline. Jeśli okno otworzy się bez internetu, to samo wyjaśnienie jest widoczne od razu pod tytułem.

  5. Krok 5: Zdjęcie potwierdzenia

    Bez internetu zdjęcie jest przechowywane na urządzeniu i pojawia się komunikat Zapisano ruch. Zdjęcie zostanie wysłane po przywróceniu połączenia. Zdjęcie wyśle się samo, gdy aplikacja zostanie otwarta z internetem lub gdy połączenie wróci. Do tego czasu zdjęcie widać tylko na urządzeniu, na którym zapisano ruch. Jeśli zdjęcie zostanie usunięte z urządzenia przed wysłaniem, ruch pozostanie bez zdjęcia.

  6. Krok 6: Zanim pojedziesz tam, gdzie nie ma zasięgu

    Bez internetu aplikacja korzysta z tego, co jest już zapisane na urządzeniu. Za każdym razem, gdy otwiera się z internetem lub gdy połączenie wraca, zapisuje narzędzia ze wszystkich budów, na których możesz przenosić narzędzia. Jeśli uprawnienie zostało nadane dopiero przed chwilą, otwórz raz aplikację z internetem, zanim pojedziesz na budowę.

  7. Krok 7: Z internetem zdjęcie musi zostać wysłane

    Gdy masz połączenie z internetem, a zdjęcia nie uda się wysłać, ruch nie zostanie zapisany i pojawi się błąd. Spróbuj ponownie albo zapisz ruch tylko z uwagą.

Powiązane artykuły

Nie znalazłeś tego, czego szukasz?

Napisz do wsparcia na WhatsAppie lub otwórz zgłoszenie bezpośrednio w aplikacji.

Porozmawiaj na WhatsAppie
Napisz do wsparcia