Krok 1: Co zostaje usunięte
Po upływie tego okresu usuwane są budowy, których jesteś właścicielem, wraz ze zdjęciami, raportami dziennymi, plikami i raportami, a także zespół i magazyn konta. Konto znika też z cudzych budów, do których Cię zaproszono. Niczego z tego nie da się odzyskać i nie przysługuje zwrot pieniędzy. Jeśli chcesz tylko przestać płacić, zamiast tego anuluj subskrypcję: Jak zarządzać subskrypcją lub ją anulować.
Krok 2: Co zostaje zachowane
Niektóre dane są przechowywane także po usunięciu konta, przez okres wymagany przepisami:
- płatności (plan, daty, kwoty i identyfikatory zakupów): przez okres wymagany przepisami podatkowymi;
- akceptacja Regulaminu i Polityki: przez 5 lat;
- logi dostępu: przez 6 miesięcy, zgodnie z przepisami;
- kody antyfraudowe z programów bonusowych: przez 5 lat, bez powiązania z kontem.
ObraFácil nigdy nie przechowuje numeru karty. Szczegóły są w punkcie 8 Polityki prywatności.
Krok 3: Masz subskrypcję? Najpierw ją anuluj
Jeśli masz opłacone i wciąż aktywne PRO lub rozszerzenie miejsca na dane, aplikacja pokaże okno Okres korzystania i nie pozwoli kontynuować: usunięcie jest możliwe dopiero po zakończeniu opłaconego okresu. Dotknij Przejdź do portalu, aby anulować odnowienie, i wróć po wygaśnięciu subskrypcji.
Krok 4: Zaplanuj usunięcie
Mając dostęp do internetu, otwórz Profil, przewiń na dół ekranu i dotknij Usuń konto. W oknie Zaplanuj usunięcie przeczytaj ostrzeżenie i dotknij Zawieś konto. Aby zrezygnować, dotknij Anuluj.
Krok 5: Okres 30 dni
Aplikacja wyloguje z konta i pokaże komunikat Konto zostało zawieszone. Masz 30 dni na jego przywrócenie. Jeśli zalogujesz się ponownie w tym czasie, pojawi się ekran Zaplanowane usunięcie z liczbą pozostałych dni i możliwością przywrócenia konta: Jak przywrócić konto zaplanowane do usunięcia. Po upływie tego okresu konto i dane są trwale usuwane.
Krok 6: Klienci Portalu klienta
Jeśli korzystasz z aplikacji jako klient budowy, konto usuwa się na innym ekranie i dzieje się to od razu, bez 30 dni: Jak usunąć swoje konto klienta.
Jak usunąć konto (okres 30 dni)
Usunięte konto jest zawieszane na 30 dni, a potem trwale kasowane razem ze wszystkimi danymi. Zobacz, co zostaje usunięte, co zrobić wcześniej i jak zaplanować usunięcie.
Dla: kierowników i członków zespołu6 kroków
Nie znalazłeś tego, czego szukasz?
Napisz do wsparcia na WhatsAppie lub otwórz zgłoszenie bezpośrednio w aplikacji.
